Iscrivetevi alla nostra newsletter
Invia
Per associarsi

Mellow Mood Hotels

 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mirage Fashion Hotel

I love Budapest

I love Budapest

Acquisto Carta Budapest...
Prenotazione visite guidate...
Dei luoghi d’interesse a Budapest...
Degli eventi a Budapest...
 

Di più »

Autonoleggio

Autonoleggio

Alta qualità, prezzi ragionevoli – auto a noleggio a prezzi discount!
Prenotate online la vostra macchina a noleggio senza fare la fila!

Di più »

Cambio valuta

Nemzetközi porondon a Mellow Mood Group 


Nemzetközi porondon a Mellow Mood Group 


Dátum: 2008. 10. 01.
Forrás: Turizmus Panoráma

A Mellow Mood Group szálláshely portfóliója, mely jelenleg mintegy 900 szállodai szobát, hostel kategóriában 480 állandó és 1100 szezonális férőhelyet foglal magába, másfél éven belül majdnem ugyanennyi szobával bővülhet, és nemcsak a határainkon belül. A cégcsoport ugyanis jelenleg 5 hazai és egy bécsi szálloda fejlesztésében érdekelt.
 

 


Budapest első life-style hotelje

 

Az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, a cégcsoport első luxuszállodája a tervek szerint 2009 végén nyílik a Váci utcábanmondta el szerkesztőségünknek Jo Gowie, szállodafejlesztési igazgató. Az egyedi designú, számos szolgáltatást nyújtó 102 szobás szálloda (ebből 39 lakosztály) az eredetileg éttermekre kitalált Buddha-Bar koncepció jegyében egyedi ázsiai eklektikus-koloniális stílusban készül. Ez lesz Budapest első lifestyle-hotelje, amely a turisták kényeztetése mellett a helyiek szórakoztatásából is ki kívánja venni a részét. A szálloda étterme két emeleten kap helyet, az azonos nevű brand elemeinek felhasználásával. Az utcaszinten exkluzív étterem, az emeleten elegáns bár készül, ez utóbbi élőzenével és DJ-vel szórakoztatja a nívós helyen ellazulni vágyókat. A Buddha Bar F&B koncepciója jegyében készül még a Siddharta Café, amely egyben reggelizőként is működik, valamint az exkluzív Buddha Club a legfelső szint üvegteteje alatt, ez akár luxus privát partyk színhelye is lehet. 
Az első emeleten három, szekcionálható terem, a -1. szinten egy többfunkciós különterem várja a rendezvényeket, és készül egy 220 négyzetméteres spa részleg is a vendégeknek. 
Újabb négycsillagos, a „Fashion Hotels” brandhez tartozó házuk lép piacra a következő évben. A Nádor utcában, a Bazilika közelében épülő Alta Moda Hotelben 114 nagy alapterületű lakóegységet alakítanak ki, négyféle szobatípusban (superior, deluxe, junior suite, suite), emellett többek közt 4 rendezvényterem, business center, bár, spa, utcára nyíló divatos étterem, földalatti parkoló kap még itt helyet. Jo Gowie szerint a négycsillagos superior Alta Moda piacra vitelében a kiváló helyszínre, a tágas méretekre és szolgáltatásokra, valamint a trendi designra építenek. 
Két további szállodafejlesztésük is elindult ebben a márkában, azonban mindkét négycsillagos más-más élményt és designt nyújt majd. Az egyik, 80 szobás ház a Váci és Pesti Barnabás utca sarkán, a másik, 70 szobás pedig a Váci utca 83-ban nyílik meg, előreláthatóan 2009-2010-ben. Mindkét szálloda szekcionálható konferenciateremmel és az üzleti utazók igényeit figyelembe véve business cornerrel is a vendégek rendelkezésre áll majd.

 

Konferenciaszálloda a vásárközpontnál

 

A Budapesti Nemzetközi Vásárközpont mellett megkezdődött az Expo Congress Hotel átalakítása is. Az egykori háromcsillagos ház 2009-ben 160 szobás, négycsillagos konferencia- és üzleti szállodaként születik újjá, s a „Congress Hotels” brand alatt üzemel majd, szolgáltatásaival az üzleti utazók, illetve a kiállítók igényeire fókuszál. Első emeletén például konferenciaközpont készül, tetőszintjén is további rendezvénytermek várják majd a vendégeket, akik a fárasztó tárgyalások vagy a kiállítások végigjárása után a fitness és spa-részlegben frissülhetnek fel. A ház értékesítése valószínűleg nem okoz majd komoly gondot, hiszen a szomszédos vásárváros, valamint a közeli cégek partnerei komoly vendégkört jelentenek.

 

Külföldön is terjeszkednek Bécsben, a Naschmarkt közelében, az Operától 10 percre, egy régi épület átalakításával 4 csillagos, 52 szobás szálloda nyílik a Mellow Mood Group üzemeltetésében. Itt reggeliző, bár, 20-25 fős különterem kap helyet. A terveket egy osztrák-magyar építész iroda készíti, az engedélyek megszerzését követően startolhat a kivitelezés, s a ház várhatóan már 2009-ben vendéget is fogadhat. Vezetésére helyi szakembert fognak felkérni. 
Ez a projekt lesz egyébként a Mellow Mood első, de – reményeik szerint - nem egyetlen határon kívüli fejlesztése. A cég további szállodákat nyitna a régióban, elsősorban fővárosokban, illetve a fontosabb vidéki központokban. Folyamatosan elemzik a hazai lehetőségeket is, és szívesen vesznek át üzemeltetésre már működő szállodákat. Házaik piacra vitelét felkészült értékesítési és marketingteamjük, komoly IT-háttér, továbbá a beszerzési szinergiák tudatos kihasználása is segíti. 
Keret: Lépéseket sürget az alacsony átlagár 
A Mellow Mood mindenesetre nem tart attól, hogy a jelenleg zajló szállodaépítési láz veszélyeztetné pozícióját. Jo Gowie, a cég szállodai fejlesztésekért felelős igazgatója úgy véli, hogy többek között a most kezdődő ferihegyi fejlesztések eredményeképpen is nőni fog a beutazók száma. A kapacitásbővülés következtében az átlagos kihasználtság bizonyos házakban ennek ellenére csökkenhet, a tendencia vesztesei ugyanakkor azok a szállodák lehetnek, amelyekellentétben a Mellow Mood házaivalnem tudják tartani a lépést a piaci trendekkel. A szobaárak zuhanása ellen ugyanakkor a szállodások összefogásával tenni kell.

 

Horváth Ágnes