Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Mehet!
Csatlakozzon

Mellow Mood Hotels

 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mirage Fashion Hotel

I Love Budapest

I Love Budapest

Budapest Kártya vásárlás...
Városnéző programok foglalása...
Budapesti nevezetességek listája...
Budapesti események listája...

Bővebben »

Autóbérlés

Autóbérlés

Magas minőség, kedvező árak - bérautó foglalás diszkont áron!
Foglalja le most bérautóját online, sorbanállás nélkül!

Bővebben »

Valuta váltó

Buddha-Bar Hotel lesz a Klotild palotából

Buddha-Bar Hotel lesz a Klotild palotából

Dátum: 2009. 04. 12.
Forrás: Turizmus Trend


A távol-keleti filozófia, konyha és dizájn egzotikumát kínálja a legtrendibb környezetben a Buddha Bar-étteremlánc, amely az utóbbi időben nyitott a szállodaipar felé, és jövőre a felújított Klotild palotában a magyar fővárosban is megjelenik. A társaság fejlesztési elnök-helyettese, Franck Fortet mutatta be a cég sokszínű kínálatát munkatársunknak.
 

 

Az utca embere számára nem ismeretlen a Buddha-Bar elnevezés, ha nem is a gasztronómia és a szállodaipar világából, hanem a rádióból. Azt már kevesebben tudják, az ambient stílusú zenei válogatássorozat csak követte az étteremlánc sikerét.


De hogy is indult ez a sikertörténet? 14 évvel ezelőtt nyitotta meg az első Barfly bárt Párizsban Raymond Visan román származású üzletember. A szórakozóhely jellegzetessége a távol-keleti hangulat, valamint a lemezlovas, aki a vendégek szórakoztatásáról gondoskodik. Visan később éttermek sorát alapította, ezek többségének jellemzője, hogy Pacific Rim-konyhát visznek, vagyis ázsiai specialitásokat kínálnak amerikai beütéssel. A Buddha-Bar éttermek fúziós konyháiban a szusitól a currys ráklevesig minden megtalálható, a menüről nem hiányozhat sem a híres Kobe marhahús, sem az óceáni halfélék választéka. Az éttermekben általában hatalmas Buddha-szobor áll a terem közepén, mégis bensőséges a hangulat. A nirvánát megtaláló keleti bölcs szobra, az egzotikus díszítőelemek bősége, valamint a kiváló hangzással megszólaló, változatos, minőségi zene azóta is jellemzője a Buddha-Bar lánc egységeinek. A zenei kínálat nagyon tág: világzene, klasszikus, ambient követi egymást, meglepő kombinációban

 

New York, Kijev, Dzsakarta

 

Miután az első párizsi bár sikeresnek bizonyult, jöttek sorban a külföldi franchise-ok, az első Bejrútban, utána New York, Dubai, Kairó, Dzsakarta, London és Kijev következett. Később bővült a koncepciók köre is: egyebek mellett megjelent a Barre Latino és a Bound – az első latinos hangulatú bárokat takar, az utóbbi üzletembereknek kínál kényelmes szórakozást luxuskörülmények között. Alapkoncepció, hogy amint belép a vendég, meglepődjön, és rögtön merüljön el a zenében. A koncepció mindenhol alkalmazkodik a hely adottságaihoz. Kairóban például a Nílus közepén van az étterem. A 15-80 év közötti korosztály a célcsoport, olyan trendi ügyfélkör, aki ismeri a koncepciót. Elsősorban persze a 25-45 közötti trendi, véleményformáló rétegre számítanak, olyanokra, akik nem követik, hanem formálják a divatot. Törzsvendégeik a művészek és a luxus kedvelői, akik elsősorban kényelmesen akarják érezni magukat.


A társaság sikert sikerre halmozott a bárok és éttermek világában, gombamód szaporodtak egységei Európától Afrikáig, amikor néhány évvel ezelőtt megkereste őket egy befektetőcsoport, hogy tudnak egy történelmi épületet Prága belvárosában, amely ideális lenne egy Buddha-Bar számára. A beszélgetés során derült ki, hogy a házban egyébként szállodát terveztek kialakítani. Felmerült a kérdés: mi lenne, ha kiterjesztenék a Buddha-Bar-koncepciót első ízben egy szállodára is? Az elgondolást tett követte: 2009. januárjában megnyílt a Buddha-Bar Hotel Prague.

 

Az első hotel Prágában


A szálloda egy csupán 39 szobás, ötcsillagos butikhotel, igazi különlegesség a benne található háromszintes Siddharta Café, ahol egész nap lehet étkezni. Ez az étterem is különbözik az összes többi Buddha-Bartól: Prágában az Andy Warholt idéző, Pop Art-os “Eatmosphere” dominál, modern berendezéssel, színes dekorációval. Hogy mit értenek „eatmosphere” alatt? Olyan különleges atmoszférát, ahol jól esik ebédelni, vacsorázni. A rafináltan megvilágított szobrok, a modern, Buddha-által inspirált festmények, a kényelmes kanapék, a gazdagon megrakott csillárok és a türkiz székek különleges hangulatot teremtenek. A száz férőhelyes étteremben kortárs nemzetközi konyha fogásait kínálják, miközben a DJ válogatott zenéket tol a lemezjátszón.

 

A megszépülő Klotild palota

 

Prága után Budapesten, a Mellow Mood Group üzemeltetésében nyílik meg 2010-ben a második Buddha-Bar Hotel, melynek az egykori Klotild palota épülete ad otthont. Épül egy harmadik hotel is, Panamavárosban. Közben a szállodai koncepció is fejlődik, újdonságként pihenést és feltöltődést egyszerre kínáló Buddha-Bar resort épül Abu Dhabiban, illetve Hurghada közelében. Még ennél is különlegesebb helyszín lesz a New Yorkban épülő Buddha-Bar urban resort! A keleti és nyugati fürdőkultúra kombinálását kísérlik meg az ásványvizéről híres Evian Spaban, Budapesten és a resortok különleges fürdőiben.
Fortet szerint kiváló helyen fekszik a budapesti hotel. A történelmi épület ugyanakkor komoly kihívást is jelent, hiszen a felújítás során figyelni kell a műemlékvédelmi előírásokra. A szigorú keret adja azonban az extra meglepetést. A 102-szobás, köztük 39 luxus lakosztályt is kínáló ötcsillagos budapesti szálloda kortárs, modern ázsiai-koloniális belsőépítészeti megoldásokat vonultat majd fel, Kelet és Nyugat találkozásának lehetünk tanúi, különböző korszakokban. Lesznek kétszintes szobák, különleges építészeti megoldásokkal, de nem lesz köztük két egyforma. Saját tervezésű bútorokkal rendezik be a szobákat, még a kilincsek is rendelésre készülnek. Cél, hogy a minőség miatt jöjjenek vissza a vendégek. A szobákban luxuskategóriás hifi és LCD televízió kap helyet, minden távirányítással működik majd, még a világítás is. Színterápiás jacuzzi, esőztető zuhany, normál méretű hűtőszekrény is lesz némelyik szobához. A szállodában három, szekcionálható terem, illetve a -1. szinten egy többfunkciós különterem szolgálja ki a rendezvényeket, a kellemes pihenést pedig a 220 négyzetméteres Buddha-Bar Spa biztosítja.


Az átalakítás végén a százéves palota kívülről ugyanúgy fog kinézni, mint építésekor, de belülről teljes lesz a Buddha-Bar érzés. A budapesti hotel éttermében is csücsül majd egy óriási Buddha-szobor, a konyha itt is a Csendes-óceán térségének különlegességeit vonultatja fel, és garantáltan egyedülálló élményt nyújt majd mind a Buddha-Bar Étterem és Lobby Bár, mind a reggelizőként is funkcionáló Siddharta Café, valamint az exkluzív Buddha Club is.
- Fontosnak tartjuk, hogy a repülőtérről a szállodába tartó vendégünket már a taxiban is Buddha-Bar-zene fogadja. Tökéletesen egységes élményt kínálunk nyújtani az ügyfeleknek a legjobb szolgáltatásokból – emelte ki végezetül Franck Fortet.

 

A 11. lemez


A Buddha-Bar zenei válogatássorozat ötlete az étteremnyitás után jött. Felmerült, hogy érdemes lenne kiadni olyan érdekes zenei keverékeket, amilyeneket a Buddha-Bar okban hallhatnak a vendégek. Az egyetlen szempont az volt, hogy olyan válogatás legyen, amitől megborzonganak az emberek, ami megfogja, megmozgatja őket érzelmileg. Egy-egy lemez egyszerre időbeli, térbeli és érzelmi utazás. 10 válogatáslemez jelent meg eddig, plusz az elmúlt tíz év legnagyobb slágereit tartalmazó dupla album, és most jön ki a 11. lemez.

 

Szántó Zoltán