Iscrivetevi alla nostra newsletter
Invia
Per associarsi

Mellow Mood Hotels

 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mirage Fashion Hotel

I love Budapest

I love Budapest

Acquisto Carta Budapest...
Prenotazione visite guidate...
Dei luoghi d’interesse a Budapest...
Degli eventi a Budapest...
 

Di più »

Autonoleggio

Autonoleggio

Alta qualità, prezzi ragionevoli – auto a noleggio a prezzi discount!
Prenotate online la vostra macchina a noleggio senza fare la fila!

Di più »

Cambio valuta

Pénzváltók és valuták Kelet - Európában

Pénzváltók és valuták Kelet - Európában

Dátum: 2009. 05. 14.
Forrás: Nol.hu
 

A Kossuth Lajos utca évek óta hiába várja a messiást. Bár a Budapest szíve program egyik leglátványosabb eleme a Szabadsajtó és a Kossuth Lajos utca alatti alagút lenne, a megvalósítás a távoli jövőbe vész. Pedig az emberek végre feljöhetnének a felszínre. 

2009-05-14

 

Zebrán mehetnének át egyik oldalról a másikra, széles járdákon vonulhatnának a csábító Duna-korzó felé, a nyüzsgő belvárosi rengetegbe, sőt teraszokon kortyolhatnák kávéjukat a fák alatt. A jelenlegi "sztráda" közepén az autóknak is hagynának egy-egy sávot mutatóba, de az úr kétségtelenül a gyalogos lenne. A Ferenciek tere így újra találkahellyé nemesülhetne, kiöblösödése a Central kávéháztól egészen a Pilvaxig nyúlna. Felébresztenék álmából a Párisi udvart, a Király bazárt és a Kárpátia udvart. Sokmilliárdos ráfordítással száz évet léphetnénk vissza az időben. A Belváros főutcája épp így nézett ki akkortájt.

 

De nincs néhány milliárd se. A Kossuth Lajos utca újjászületése hátraszorult a városrehabilitációs programlistán. Négy éve 50 milliárd forintra taksálták az egész Budapest szíve program megvalósítási költségeit. Ma már senki nem beszél az egészről, csak a részletekről. Az első ütemben a Kecskeméti utcától az Október 6. utcáig húzódó terület újul meg: korlátozzák az autósforgalmat, a járdákra díszburkolat kerül, megújítják a közvilágítási rendszert. Az 5,5 milliárd forintból megvalósuló terv szerződését két hete írta alá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az V. kerületi önkormányzat. Az új főutca egy év múlva nyílhat meg.

 

A reprezentatív kaputérség, illetve az új hídfőterek megvalósítása a fővárosra vár. Az első ütemben - ha lesz PPP-partner - mélygarázs épül a Március 15. téren, a felszín átszabása után innen is fel lehet hajtani az Erzsébet hídra. A főváros szeretné, ha a helyiek - lakók és bolttulajdonosok, bérlők - kivennék a részüket a változásból. Így egyesületbe tömörítenék a kiskereskedőket, és a falfirkák eltüntetésére invitálnák a városlakókat. A Budapesti Turisztikai Hivatal felújítja Sütő utcai irodáját, míg a piarista rend visszakapott és felújított épületének Váci utcai frontján üzlethelyiségeket nyit.

Már a befektetők is érdeklődnek. Igaz, nem kapkodták el a dolgokat. A hídfő bal oldalán álló Klotild-palotát még 2002-ben üzletrészként értékesítette a Magyar Posta. Az ingatlan újjászületésének határnapját többször is módosították. Az eredetileg multifunkcionális - üzlet, szálloda, iroda - épület átadását első nekifutásra 2006-ra ígérték, most 2009 végére. A letisztult profilú ingatlanban végül ötcsillagos Buddha Bar Hotel nyílik a Mellow Mood üzemeltetésében. A műemlékvédelem szigorú keretet szabott az álmoknak, így az épület külseje a XIX. század hangulatát, belső kialakítása a következő század távol-keleti világát idézi.

 

Később kezdték, mégis előbb adják át az egykori Úttörő Áruház helyén épült First Site Hotelt és Irodaházat. A rendszerváltozás után sokáig üresen álló épületet 2006-ban vette meg az Uniqua Real Estate. A műemléki védettség ellenére lebontottak mindent, a régi házból csupán Kovács Margit halas szökőkútja maradt meg.

 

Közben az önkormányzat urbanisztikai háttérintézménye Tematikus üzletutcák címmel új programot írt, amelynek egyik akcióterülete épp a Kossuth Lajos utca. A gazdasági szereplők figyelmének felkeltésére tavaly szimpóziumot is tartottak, ahol a megjelentek elhatározták, hogy mindenre kiterjedő hatástanulmányt készítenek. Nem is kell sokat gondolkodniuk az új branden. Az egységes arculat központi témája a pénz lehetne. A rövid szakaszon, illetve közvetlen környezetében csaknem tucatnyi pénzváltó és bankfiók működik. A pénz még nem látszik az utcán, de a szaga már érződik.

Nol.hu