MeldenSiesichfürunseren Newsletter
Weiter!
Beitreten

Mellow Mood Hotels

 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mirage Fashion Hotel

I Love Budapest

I Love Budapest

Kaufen Sie Budapest Karte
Buchen Sie Sightseeing-Touren
Liste die Sehenswürdigkeiten
Liste die Veranstaltungen

 

MEHR »

Car Rental

Car Rental

Hohe Qualität, günstige PreiseMietwagen Reservierungzugünstigen Preisen!
Buchen Sie Ihren Mietwagen online, ohne Wartezeiten!

 

Mehr »

Geldwechsel

Külföldet is célba vette az MMG

Külföldet is célba vette az MMG

Dátum: 2009. 07. 01
Megjelenés: Világgazdaság


A válság ellenére is folytatja nagy ívű szállodafejlesztéseit a magyar tulajdonú Mellow Mood Group (MMG). A társaság közvetlenül a Forma 1-es magyar nagydíj előtt adja át legújabb egységét, további öt építése, illetve az üzemeltetés előkészítése felgyorsult és mindegyikhez megszerezte a banki finanszírozást. Kilépett a cég a közép-európai piacra is azzal, hogy Bécsben megkezdte egy biznisz hotel kialakítását és hasonló akciókra készül...


Pozsonyban, Prágában és más térségbeli fővárosban. Először szinte mindenütt üzemeltetőként akar megjelenni, később nem kizárt a fejlesztés sem.

"A BNV melletti Expo Congress Hotelt egy ötmilliárd forintos beruházásban teljesen felújítottuk és átalakítottuk, s egy 250 fős konferencia-részleget is kialakítottunk, az átadást július végén tartjuk. A fővállalkozói üzletet a West Hungaria Bau nyerte el." - mondta lapunknak Blandl Judit általános igazgató. Elismerte, hogy nem valami nagy ez a befogadóképesség a rendezvényekhez, de kisebbeknek megfelelő. A közeli Hungexpo üzemeltetőjével viszont szoros az üzleti kapcsolat, így az ott tartott több napos rendezvényekre érkezők elszállásolásának üzletéből jelentős részt tudtak-tudnak elnyerni. A Papp László Budapest Sport Arena esetében is

hasonló a helyzet.

 

A Mellow Mood egyebek között belvárosi sorozat beruházásáról is ismert, ezekkel egyrészt az üzleti utasokat, másrészt a városlátogatásokra érkezőket célozza meg. Mindegyikben lesznek kisebb-nagyobb konferenciatermek, vagy tárgyaló helyiség és a Klotild Palotában kialakított Buddha Bar hotelt leszámítva mindenütt a cégcsoport a vagyonkezelő. Utóbbinál több csúszás is volt, kivitelezőt is kellett váltania az olasz beruházónak. Most úgy tűnik, hogy a luxushotel üzemeltetését elvállaló MMG jövő tavasszal veheti birtokba az épületet, amikor a kivitelező levonul.

 

Arra a kérdésre, hogy mikor merészkedik ki a vállalat a magyar fővárosból és jelenik meg vidéki körzetekben, a vezető azt felelte: egy dunántúli és egy alföldi megyeszékhelyet már régóta vizsgálnak, üzemeltetőként valószínüleg megjelennek. A saját tulajdon arányát egyelőre nem nagyon akarják növelni, ehhez ugyanis banki hitel is kell, amit manapság minden fejlesztőnek nehéz megszerezni. A már futó projektekhez még a válság elmélyülésének kezdete előtt sikerült lezárni a hitelszerződést, ezekben a CIB Bank, illetve az Erste Bank a partner. Általában nem fix, hanem forgalom arányos bérleti díjjal dolgoznak, ha bérbe vesznek egy épületet, ezzel sikerül csökkenteni saját kockázatukat.

 

A környező országok piacai közül rendkívül ígéretesnek nevezte a pozsonyit és a prágait. "Nagy fantáziát látunk a szlovák fővárosban, úgy tűnik, könnyebb belépni az ottani piacra, mint a prágaira és még mégfizethető árakkal tudnánk ott dolgozni. Valószínű, hogy üzemeltetőként jelennénk meg. Prága is vonzó, a tények azt mutatják, hogy ugyan telítettebb, mint a budapesti, de a foglaltsági adatok jobbak, van még potenciál benne, ezért azt is vizsgáljuk" - fűzte hozzá, utalva arra, hogy első külföldi akciójuktól, a bécsi belvárosban megszerzett épület átalakításától sokat várnak. Az ottani 51 szobás, négy csillagos Cosmo hotelt jövő tavasszal szeretnék átadni.

 

Mellow Mood-projektek

Forrás: Cégközlés

 

 

Név

jelleg

szobák száma (db)

csillag (db)

Átadás

beruházás (mrd Ft)

Expo Congress Hotel

vagyonkezelő

160

4

2009. július

5

Buddha Bar Hotel Budapest

bérelt

102

5

2010 tavasz-nyár

n.a.

Alta Moda Fashion Hotel

vagyonkezelő

114

4

2010 március

5

La Prima Fashion Hotel

vagyonkezelő

80

4

2010. tavasz

3

Avenue 83. Fashion Hotel

vagyonkezelő

70

4

2011 tavasz

3

Cosmo Fashion Hotel (Bécs)

vagyonkezelő

51

4

2010 tavasz

2,5