Inscription à notre Newsletter
Envoyer!
Nous joindre

Mellow Mood Hotels

 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels Főoldali
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mellow Mood Hotels
 • Mirage Fashion Hotel

I Love Budapest

I Love Budapest

Acheter une Carte Budapest...
Programmes de visites touristiques...
Liste des curiosités de Budapest...
Liste d’événements à Budapest...
 

PLUS »

Location de voiture

Location de voiture

Haute qualité, prix favorables – location de voiture à prix discount !
Réserver votre voiture en ligne maintenant, sans faire la queue !
 

PLUS »

Convertisseur de devises

Öt új hotelt adnak át Budapesten idén

Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace

Dátum: 2012. 01. 16.
Forrás: Világgazdaság

Egyre kevesebb szálloda épül Budapesten, az idén ötnek az átadása várható - írja a Világgazdaság. A jövőben inkább a leromlott állapotú hotelek felújítása, szolgáltatási színvonalának emelése lesz napirenden. A piacon meghatározó Mellow Mood szerint különleges fejlesztésekre és új projektekre van igény a fővárosban.Az idén öt új szálloda átadása várható Budapesten, a négy- és ötcsillagos hotelek nagyjából ötszáz szobával bővítik a főváros kínálatát - írja a Világgazdaság a Colliers International hazai irodájának elemzésére hivatkozva.


Az átadásokat vizsgálva kiderül, hogy közöttük több az elmúlt évekről áthúzódó fejlesztés, az idén nyílók jellemzően kisebb egységek lesznek, döntően 100 szoba alatti kínálattal. A két nagynak mondható a Radisson lánc Park Inn kategóriájú hotelje lesz 136 szobával, valamint a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace a maga 102 szobájával.Az új fejlesztések terén látható csökkenés már egy hosszabb ideje alakuló tendencia része, de az idei volumen inkább a normális állapotnak felel meg – mondta a Világgazdaságnak Balla Ákos, az értékbecslési, tanácsadási és piackutatási üzletág igazgatója. A beruházások visszafogásának két főbb okát látja a szakember. Az egyik szerint a piacon most kevés az igazán „vakmerő” fejlesztő, nagyon kevesen mernek belevágni egy ilyen típusú, kiemelt rizikójú, nagyon nehezen tervezhető befektetésbe. A másik magyarázat szerint pedig az ingatlanfejlesztés hitelezésének megszűnésével okolható a kevés számú hotelépítés.
 

A Colliersnél a SZÉP kártya pozitív hatását várják a belföldi szálláshelyek szempontjából, és a magas euróárfolyam is kedvezhet, mert ezáltal az ország olcsóbb lesz a külföldiek számára, ugyanis a külföldi vendégekre alapozó szállodák szobaárai euróban kifejezve olcsónak tekinthetők. Ez azt jelenti, hogy ez a piac komoly reményeket tartogat, de ez nem jelent feltétlenül igényt újabb fejlesztésekre.
 

Némi mozgás azonban mégis várható a következő években, kifejezetten kényszerűségből: a korábban épült, alacsonyabbjellemzően 2 és 3 csillagoskomfortfokozatú szállodák felújítása várható, amint a finanszírozás újból elérhető lesz, ám ez a vártnál lassabb folyamatnak ígérkezik. A szakember szerint azokkal az épületekkel kell foglalkozni egy előrelátó tulajdonosnak, amelyek leromlottak, esetleg már nem „trendik”, és mindenképpen frissítést igényelnek.
 

Az esetleges adásvételekről szólva Balla Ákos elmondta, jelentős tranzakciók kis számban történtek tavaly a nyílt piacon, és az idén is csak halvány esély mutatkozik erre. Az elmúlt években, ha egy ingatlan mégis gazdát cserélt, akkor az szinte minden esetben a hitelező bank tulajdonába került, ezek az ingatlanokakár egy portfólió részekéntelőbb-utóbb ismét a piacra kerülhetnek, de ennek racionalitása akkor lesz a jelenlegi tulajdonoskorábbi finanszírozószámára, ha ezek hozamtermelő képessége stabilizálódik. A vidéki szállodafejlesztésekről szólva Balla Ákos elmondta, azok korlátozott számú városban képzelhetők el, jellemzően Kecskemét, Győr vagy éppen Debrecen jöhet szóba, de ezekben a városokban egy nagyobb beruházás több évre le is köti a piacot.
 

Az idén nyíló hat szálloda közül hármat üzemeltető és az egyiket tulajdonló, a piacon meghatározó Mellow Mood Hotels vezetői szerint van igény a magyar fővárosban az új fejlesztésekre és projektekre, főleg abban a szegmensben, amelyben a társaság aktív. A szállodacsoportnál arra törekszenek, hogy a belvárosban erősítsék jelenlétüket: olyan egyedi stílusú, fashion hotels brandbe tartozó szállodákat hozzanak létre és üzemeltessenek, amelyeket a szakma és a nemzetközi utazóközönség is elismer.
 

A szektor tavalyi teljesítményét a szakemberek jónak ítélik meg, amely véleményük szerint a Magyar Turizmus Zrt. munkájának és új vezetőségének is köszönhető. „A Mellow Mood Hotels vendégszáma nőtt 2011-ben, és az új nyitásoknak köszönhetően az idei évre is további fejlődést várunk, főleg akkor, ha a piac szereplői a kiadott szobák átlagárait meg tudják tartani, vagy enyhe mértékben növelni tudják”mondta a cég két ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad.
 

Szerző: Andó Patrik
Forrás: Világgazdaság